Science Unlimited

ماییم و نوای بی نوایی

Science Unlimited

ماییم و نوای بی نوایی

آرون سوارتز-پسر اینترنت

يكشنبه, ۹ فروردين ۱۳۹۴، ۱۱:۱۹ ق.ظ

آرون سوارتز(به انگلیسیAaron Swartz) (زاده ۸ نوامبر ۱۹۸۶ -مرگ ۱۱ ژانویه ۲۰۱۳) یک آمریکایی، برنامه نویس کامپیوتر، نویسنده، مجموعه دار، سازمان دهنده سیاسی وفعال اینترنتی بود. سوارتز در تالیف مشخصه آراس‌اس و در ایجاد فریم ورکی برای وب سایت‌ها با نام web.py ا همکاری نمود. همچنین وی در طراحی معماری Open Libraryکمک کرد. وی شرکت اینفوگامی را که در روزهای آغازین خود با ردیت ادغام شد نیز تاسیس نمود و با سهمی مساوی، سهام‌دار شرکت شد.

سوارتز همچنین به جامعه‌شناسی، اطلاع رسانی مدنی و کنشگری علاقه‌مند بود. در سال ۲۰۱۰ وی عضو مرکز اعتقادی دانشگاه هاروارد بود. او یکی از بنیان گذاران گروه آنلاین Demand Progress بود (شناخته شده برای راه‌اندازی کمپین مقاومت در برابرقانون توقف سرقت آنلاین) و پس از آن با گروه‌های کنشگر Rootstrikers و Avaaz فعالیت نمود.

جسد او در سن ۲۶ سالگی در آپارتمان شخصی او در نیویورک پیدا شد. علت مرگ خودکشی اعلام شدآرون سوارتز(به انگلیسی: Aaron Swartz) (زاده ۸ نوامبر ۱۹۸۶ -مرگ ۱۱ ژانویه ۲۰۱۳) یک آمریکایی، برنامه نویس کامپیوتر، نویسنده، مجموعه دار، سازمان دهنده سیاسی وفعال اینترنتی بود. سوارتز در تالیف مشخصه آراس‌اس و در ایجاد فریم ورکی برای وب سایت‌ها با نام web.py ا همکاری نمود. همچنین وی در طراحی معماری Open Libraryکمک کرد. وی شرکت اینفوگامی را که در روزهای آغازین خود با ردیت ادغام شد نیز تاسیس نمود و با سهمی مساوی، سهام‌دار شرکت شد.

سوارتز همچنین به جامعه‌شناسی، اطلاع رسانی مدنی و کنشگری علاقه‌مند بود. در سال ۲۰۱۰ وی عضو مرکز اعتقادی دانشگاه هاروارد بود. او یکی از بنیان گذاران گروه آنلاین Demand Progress بود (شناخته شده برای راه‌اندازی کمپین مقاومت در برابرقانون توقف سرقت آنلاین) و پس از آن با گروه‌های کنشگر Rootstrikers و Avaaz فعالیت نمود.

جسد او در سن ۲۶ سالگی در آپارتمان شخصی او در نیویورک پیدا شد. علت مرگ خودکشی اعلام شد.

زندگی و کار[ویرایش]

سوارتز در شهر شیکاگو به دنیا آمد. مادر وی سوزان و پدر او رابرت سوارتز نام دارند و در هایلند پارک در ایلینویز زندگی می‌کردند. پدر او یک شرکت نرم‌افزار بنیانگذاری کرده است و سوارتز از جوانی به برنامه‌نویسی و مطالعه کامپوتر علاقه داشت. در سن ۱۳ سالگی، سوارتز برنده جایزه ArsDigita شد. این جایزه حاصل مسابقه‌ای بود که در آن جوانان وب سایت‌هایی غیر تجاری، آموزشی و کاربردی می‌ساختند. مسافرت به دانشگاه ماساچوست (MIT) و نشست با بزرگان اینترنت قسمتی از این جایزه بود. در سن ۱۴ سالگی سوارتز با جمعی از متخصصان استاندارد شبکه همکاری کرد تا نسخه اولیه مشخصه آراس‌اس را تالیف نمایند.

اینفوگامی و ردیت[ویرایش]

او بعدها به دانشگاه استنفورد رفت ولی پس از یک سال دانشگاه را ترک کرد و به جای آن شرکت نرم‌افزاری با نام اینفوگامی تاسیس نمود. شرکت اینفوگامی، شرکتی نوپا (استارت آپ) بود که سرمایه‌گذاری آن توسط شرکت Y Combinator در اولین برنامه تابستانی پشتیبانی مالی صورت گرفت.

با پشتیبانی Y Combinator، سوارتز شروع به کار کردن روی بستر نرم‌افزاری ویکی اینفوگامی کرد (بعدها در web.py و Open Library استفاده شد) سپس او احساس کرد که به کمک نیاز دارد تا به موفقیت برسد و Y-Combinator به او پیشنهاد ادغام اینفوگامی و ردیت را داد که در نوامبر ۲۰۰۵ اتفاق افتاد. شرکت ردیت در اواخر سال ۲۰۰۶ به شرکت وایرد فروخته شد و وی در ژانویه ۲۰۰۷ شرکت وایرد را ترک کرد.

قانون توقف سرقت آنلاین[ویرایش]

سوارتز به طور تاثیرگذاری در کمپین جلوگیری از قانون توقف سرقت آنلاین (SOPA) فعالیت نمود. وی یکی از سخنرانان اصلی رویداد «آزادیِ اتصال ۲۰۱۲» (Freedom to Connect) در واشنگتن بود. سخنرانی سوارتز «چگونه ما SOPA را متوقف کردیم» نام" داشت. وی همچنین این سخنرانی را در رویدادی که توسط شرکت ThoughtWorks سازماندهی شده بود ارایه داد.

ویکی‌پدیا[ویرایش]

سوارتز نویسنده و ویرایشگر داوطلب در ویکی‌پدیا بود، در سال ۲۰۰۳، او در رای‌گیری هیئت مدیره بنیاد ویکی‌مدیا شرکت کرد اما پیروز نشد.

او در سال ۲۰۰۶ در خصوص چگونگی نگارش مقالات ویکی‌پدیای انگلیسی تحلیلی نوشت و نتیجه گرفت که حجم اصلی محتوای واقعی از دهها هزار مشارکت کننده گاهگاهی یا «غیرخودیها» نشأت می‌گیرد که هرکدامشان شاید مشارکت زیادی در سایت نکنند، و یک گروه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفره از ویرایشگران ثابت به اصلاح غلطهای املایی و شکلی گرایش دارند. بنا بر نظر او این غلطگیرانند که به مشارکت کنندگان کمک می‌کنند، نه این که مشارکت کنندگان به غلط گیران کمک کنند.

تحلیل او با تحلیل جیمی ویلز یکی از بنیانگذاران ویکی‌پدیا که معتقد بود گروه مرکزی ویرایشگران ثابت بیشتر محتوا را فراهم می‌کنند و چند هزار ویرایشگر دیگر به مسایل شکلی کمک می‌کنند متفاوت بود.

مرگ[ویرایش]

جسد آرون سوارتز در ۱۱ ژانویه ۲۰۱۳ در آپارتمانش واقع در بروکلین، نیویورک بی جان پیدا شد. سخنگو مرکز سنجش پزشکی نیویورک گزارش کرد که وی خود را حلق‌آویز کرده بود. آرون یک ماه قبل از دادگاهش و در صورت اثبات جرایمش در ارتباط با نفوذ به شبکه رایانه‌ای دانشگاه "ام آی تی" و دسترسی غیرمجاز به جی‌استور و دانلود غیر مجاز ۴.۸ میلیون مقاله و سند علمی که گفته می‌شود قصد داشته این مقالات را برای استفاده رایگان افراد در دیگر وب‌سایت‌ها قرار دهد او را با حداکثر ۱ میلیون دلار جریمه نقدی و بیش از ۳۵ سال زندان روبرو می‌کرد که نتیجه افزایش تعداد جرایم وی توسط دادگاه قضایی آمریکا از ۴ فقره به ۱۳ فقره بود، خانواده و دوستان‌اش این اتفاقات را زمینه‌ساز خودکشی آرون می‌دانند.


  • mahdi rahmani

نظرات  (۱)

سلام
وبلاگ خیلی خوبی داری
با استفاده از این سایت بازدید وبلاگت رو بالا ببر که بهتر بشه
تبادل بنر و لینک هم میتونی انجام بدی
24ip.ir
حتما امتحانش کن بازدهی خوبی داره واست

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی